tiistai 25. kesäkuuta 2013

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..

..ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Yksi lempparilastenlauluista ja nuo sanatkin pitävät niin täsmälleen paikkansa! Ei varmastikaan ole maan päällä montaa asiaa, mikä EI kiinnostaisi pientä tutkimusmatkailijaa. Harmi vaan, että itse joutuu toimimaan noin puolessa tapauksissa ilonpilaajana, kun kenkiä, sanomalehtiä, pieniä esineitä, kännyköitä tms. ei nyt vain voi tutkia = laittaa suuhun. Monen esineen, joka ehkä etukäteen ajateltuna olisi ollut kaikkea muuta kuin suuhun pantava (esim. lompakko, kuinka monta miljardia bakteeria siitäkin saa suuhunsa?!) kohdalla olen kuitenkin joustanut. Kasvaa nyt toivottavasti vastustuskyky, kun kaikenlaista vähemmän puhdasta imeskelee suussaan!

Viime päivityksen jälkeen Poitsu on oppinut istumaan tuetta sekä nousemaan seisomaan tukea vasten. Kova kiire näyttää pojalla olevan oppia uusia asioita, hyvä kun äiti pysyy perässä :). Istumisen taito on kyllä helpottanut monessa asiassa, hätätilanteessa voi sormiruokaillakin istuallaan, jos ei syöttistä ole mukana. Myös kylpeminen ja altaassa peuhaaminen on helpompaa, kun ei tartte olla mahallaan tai sitten jonkun tukemana.

Sormiruokailu jatkuu edelleen. Vaikea sanoa, kuinka paljon siinä ollaan edistytty, sotkua tulee kiitettävästi edelleen. Lattialle ehkä päätyy hitusen vähemman ruokaa kuin alussa, koiran suureksi harmiksi! Poitsu osaa jo aika hyvin juoda itse nokkamukista. Näyttää vähän siltä, ettei tuttipullo tule meillä ollenkaan kuvioihin mukaan, tosin ei olla ennettu pojan itse kokeilla juoda siitä, mutta ainakaan syöttäminen ei onnistu oikeastaan ollenkaan enää.

Olin kaverin kanssa terassilla piipahtamassa juhannusaattona. Oltiin ihan päiväseltään, mutta oli mukava päästä tuulettumaan :). Poitsu juo päivisin niin vähän maitoa nykyään, että mun poissaolo ei ollut mikään ongelma. Illat ja yöt onkin sitten eri juttu.

Käytiin pojan kanssa avoneuvolassa tänään paino- ja pituuskontrollissa. Vähän alakäyrillä olivat molemmat, paino 7780g, pituus 69,5cm. Osa menee varmaan aktiivisen liikkumisen piikkiin, toisaalta yösyöpöttely voi viedä ruokahaluja päivällä ja sitä pitäisikin yrittää vähentää. Helpommin sanottu kuin tehty! Lisäksi otetaan toinen lämmin ruoka mukaan. Tänään oltiin mun vanhempien luona "päivällisaikaan" ja ostettiin kokeeksi sosepurkki, ettei olisi tarvinnut sotkea niin paljon. Nooh, Poitsuhan ei soseista piitannut, hyvä jos kaksi lusikallista sain alas menemään.. Pitää kokeilla tehdä vastaavissa tilanteissa itse sosetta, jos vaikka menisi siten paremmin.

Yöt sujuvat edelleen vaihdellen. Välillä levottomampaa, toisinaan menee ihanan rauhallisesti, vain muutamalla heräämisellä yössä. Mitään suurta muutosta ei ole tapahtunut pitkään aikaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti