keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Päivät neljä ja viisi

Eilen päivä alkoi kotona puuhastelun merkeissä. Syötiin aamupala, luetiin lehti (mmonin keskeytyksin, tottakai), kodin järjestelyä, yhdessä sängyn petaamista (Poitsun tehtävä on aina heittää koristetyynyt sängylle :) jne. Poitsu tuli isin kanssa pyörällä, kun minä lenkkeilin koiran kanssa. 
Päikkäreille mentiinkin uudela kaavalla. Poika kun alkanut kiipeilemään sellaisella innolla pinniksestään, ei tähän hätään olla keksitty muuta vaihtoehto kuin että toinen meistä jää makaamaan sänkyyb pinniksen viereen.. Lahjonta, kiristys tai uhkailu ei vielä tässä iässä tunnu toimivan..

Unien jälkeen lähdettiin Porvooseen miehen työkaveein perheen luo ja tapaamaan samalla kahta suunnilleen samanikäistä poikaa. Poitsu mennä viiletti yllättävänkin rohkeasti (mielessä monen monituiset kerrat, kun kyläily jopa lapsiperheessä oli pitkälti äidin sylissä kiehnaamista. Suosikkileluja oli tietty leikkipora, polkuratikka, ulkona polkutraktori (jota kylläkin veri perässään) ja kissat (jotka häipyivät kyllä nopeasti kuvasta). Toisaalta huomasi kyllä pojan herkkyyden, kun itku tuli samantien, kun vanhempi pojista vähän tönäisi..

Illalla nukuttamiseen meni tunti ja tässä kyllä kiristyi muuten melko pitkämielisen äidin pinna. Oma aika illalla kun on se, mistä haluaisi kynsin hampain pitää kiinni!

Jos ei onnustunut nukahtaminen nopeasti, niin ei myöskään yö ollut kummoinen. Noin kolmesta viiteen välissämme pyöri välillä oikeinkin pirteä poikanen.. Lopulta meni hermot siihen hyörimuseen ja nostin pojan omaan sänkyynsä, minne ihme ja kumma nukahtikin. Aamulla vedettiinkin poitsun kanssa sikeitä aina ysiin asti miehen lähtiessä töihin.

Päivä oli rauhallinen ja aika tyypilinen kotipäivä. Aamupäivä, jolloin yleensäkin olen verkkainen kaikessa, oli tänään tosi lyhyt ja kului peruspuuhastelun merkeissä. Lehden luvun, siivouksen ja näkkärin leipomisen ohessa luettiin kirjoja, tanssittiin Ihahan ym. tahdissa ja pössötettiin noin yleensä. Uloskin olisi voinut mennä, mutta kappas vaan, aika meni taas johonkin muuhun!

Päikkäreille nukutin suoraan rattaisiin, koska pinniksestä kiipeilyrumba ei oikein houkuttanut. Onneksi ainakin toistaiseksi nukahtaa niin sisälle kuin uloskin.

Iltapäivällä oleskeltiin pihassa (mm. löydettiin kastemato, jota pitkään ihmeteltiin), häärättiin sisällä (imurointia, teletappeja Youtubesta, imurointia..Alkuillasta käytii vielä koira/ratas-lenkillä mammakaverin kanssa.

Nukuttaminen kesti tänään "vain" puoli tuntia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti