tiistai 9. huhtikuuta 2013

Päiväkirjaa arjesta

Viikot vierivät hurjaa vauhtia ja Poitsu sen kuin kasvaa! Taannoin tajusin olleeni jo puolisen vuotta äitiyslomalla. Koetin tänään oikein miettiä, miltä tuntuisi olla töissä tällaisena tiistaipäivänä, vaikeaa oli :).
Käytiin tänään painokontrollissa neuvolassa ja nyt olikin parissa viikossa tullut 400g eli Poitsu painaa nyt 7kg. Pituutta ei ollut tullut oikeastaan yhtään lisää, mutta sitähän olikin tullut niin huimasti viime kerralla, että nyt oli tainnut olla painon vuoro nousta. Hyvä niin, sillä haluan vielä jatkaa täysimetyksellä ja sitten hiljalleen reilun viiden kuukauden iässä aloitella kiinteitä.
Allergiaepäilyt ovat melko lailla hälvenneet. Lievää ihottumaa/kuivaa ihoa on ollut edelleen ajoittain, mutta se on hoitunut joko yhden päivän kortisonikuurilla tai rasvaamalla vain normaalia tiheämmin. Itse epäilen atooppista ihoa, sillä huomasin taannoin, että Poitsun iho reagoi samantien, kun oli ollut vähän kauemman aikaa kylvyssä. Eli näyttää siltä, että vähänkin pidempi aika vedelle altistumiselle saa aikaa näppylöitä ja punoittavaa ihoa! Voi olla, että silloin kun ihottuma oli pahimmillaan, oltiinkin kylvetetty Poitsua melko usein ja sen vuoksi iho pääsi niin huonoon kuntoon. Saa nähdä, miten käy vauvauinnissa, kun on vielä kloorivedestä kyse!
Oltiin vajaa viikko sukuloimassa kotipaikkakunnallamme. Nyt kun reissuja on jo muutamia takana, osaa siihenkin suhtautua rennommin. Otin reissun itsekin loman kannalta, onhan se välillä mukavaa olla poissa kotoa ja näin ollen irtautua arjen askareista, vaikka Poitsun kanssa häärääminen tosin aika lailla samanlaista onkin, ajasta ja paikasta riippumatta! Matkasänkyä emme vieläkään "korkanneet", vaan Poitsu nukkui alkuyön (ekan syötön jälkeen jää järjestäen kainaloon nukkumaan) vaunukopassa.
Yöt ovat sujuneet pääasiassa melko hyvin. Välillä on levottomampia öitä, jolloin saa olla tuttia/rintaa tarjoamassa useastikin, toisinaan taas nukutaan tiukasti kylki kyljessä pidempiäkin pätkiä. Pari yötä sitten iloitsin huomatessani nukkuneeni Poitsun kanssa yhtäjaksoisesti 01.30-05. Kyllähän suurinpiirtein joka toinen aamu päätän seuraavana yönä yrittää laittaa Poitsun takaisin omaan sänkyynsä nukkumaan syöttöjen jälkeen, mutta melkein aina nukahdan Poitsu rinnassa kiinni, enkä enää hereille havahtuessani jaksa tehdä asialle mitään.. Saa nähdä, onko meillä vielä jossain vaiheessa jonkinmoinen unikoulu edessä.
Päikkärirytmi on tällä hetkellä vakiintunut seuraavanlaisesti. Aamulla nukutaan pikkupäikkärit omassa sängyssä n. 45 minuuttia, 1,5-2h heräämisen (06-07.30) jälkeen. Pitkät päikkärit (2-3h) nukutaan puolen päivän aikaan ja toiset pikkupäikkärit sisällä tai vaunulenkillä noin neljän viiden aikaan. Yöunille sitten kahdeksan yhdeksän aikaan, eli illalla jaksaa valvoa selkeästi pidempään, kuin päivän mittaan, jolloin unisykli on edelleen sitä kahta tuntia.
Poitsu jaksaa ilostuttaa meitä hyväntuulisuudellaan! Pikkuinen itkee vain harvoin, päivän mittaan vain esim. leikkimatolla turhautuessaan tai liian kauan yksin oltuaan. Ryömiminen ei edelleenkään onnistu, vaikka yritys on kova ja tänäänkin kovasti jo puski jalkoja pepun alle, mutta kädet olivat edelleen hassunnäköisessä t-asennossa :), Äänenkäyttö on välillä todella komeaa, kirkumista ja muuta ääntelyä on harjoiteltu välillä kovastikin ja tyytymätön ollessaan Poitsu painaa huulet tiukasti yhteen ja päästää sellaista omintakeista valitusääntä, joka on aika liikuttavaa..
Kantorepussa ollaan tähän mennessä ulkoiltu muutamia kertoja ja tullaan varmasti ulkoilemaan enemmänkin, kunhan keli alkaa olla keväisempi. Poitsu viihtyy ihan hyvin siinä, kunhan liikkeessä pysytään!
Pari kertaa ollaan myös istuttu hetki saunan lauteilla, mutta ilman löylyjä ja ylälauteiden kuumuutta sitä ei ehkä ihan saunomiseksi voi kutsua!
Tällaista tilannekartoitusta tällä kertaa. Tuli ehkä vähän luettelomainen tästä tekstistä, mutta halusin nyt lähinnä itselleni kirjoittaa asioita muistiin.

Ihanaa, kevät sen kuin etenee ja aurinko paistaa!!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä kuulostaa tutulta teidän arkenne. Minulla on täällä aivan samanikäinen poika, marraskuun lopulla syntynyt. Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Mielellään kuulen myös muiden vauva-arjesta, joten ei muuta kuin kommenttia tulemaan :).

      Poista