keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

4-kuukautisneuvola ja allergiamysteeri

Olimme eilen neuvolalääkärissä. Poitsu oli kasvanut kuukaudessa huimat 5,5cm (nyt 66,8cm), kun taas paino oli noussut vain parisataa grammaa (nyt 6600g). Vielä ei kuitenkaan aloiteta kiinteitä, vaan käyn parin viikon päästä avoneuvolassa kontrolloimassa painon ja mietitään sitten jatkoa. Poitsu on niin hyväntuulinen ja energinen, että vaikea uskoa hänen saavan liian vähän ravintoa!
Sitten siihen allergia-asiaan. Kortisonivoiteen lopettamisen jälkeen oli neljä "oireetonta" päivää, kunnes torstaina ilmestyi kulmien, poskipäiden ja silmienympärysiholle näppyjä ja ihottumaa, joka näytti kovasti Poitsu vaivaavan. To-pe yö olikin tosi levoton ja Poitsu oikein itkikin pitkiä pätkiä, mitä ei aiemmin ole öisin tehnyt. Allergologi soitti tosiaan silloin perjantaina ja kaikki verikokeen ruoka-aineet näyttivät nollaa, eli niiden mukaan ei olisi allerginen maidolle, munalle, soijalle, maapähkinälle tai viljalle. Testi ei kuitenkaan ole sataprosenttisen luotettava. Lääkäri kehotti aloittamaan uudelleen munan syönnin ja katsomaa, tuleeko oireita lisää/uudelleen. Lisäksi sovittiin, että aloittaisin tämän jälkeen maidottoman kuurin, jos munasta ei selkeästi tulisi oireita.
No, kasvoilla ollut ihottuma parani päivässä, parissa kortisonin avulla, eikä munasta huolimatta muita oireita ole ollut sen koommin. Nyt siis oireettomina päiviä ollut 4-5. Koska mitään ihottumaa ei ole tullut, en ole sitä maidotonta kuuriakaan aloittanut. Luulisi Poitsun saavan koko ajan oireita, jos olisi maidolle allerginen, sen verran paljon käytän maitotuotteita!
Vatsan toimimiseen ei niillä marjasmoothien ja ruisleivän välttämisellä näyttänyt olevan mitään merkitystä, kakkaa tulee tosiaan TOSI usein, n. 6-8 kertaa päivässä! Neuvolalääkäri näki yhden omin silmin ja lohdutti kyllä, ettei se vihertäväksi mieltämäni kakan väri ollut yhtään epänormaalia. Vihreä kuulemma voi tarkoittaa ihan nurmikonvihreätä!
Olisiko sitten vatsan toiminnalla yhteys Poitsua kiusaavaan vaippaihottumaan. Eilen ja tänään iltaa kohti Poitsulla on ollut tosi punoittava peppu ja pieneltä pääsee ihan itku, kun sitä ollaan rasvattu. Ihmekö tuo, jos herkkä iho kärsii, kun kakkaa jatkuvasti ja joudutaan sitä tietty pesemäänkin usein. Ollaan annettu mahdollisimman paljon ilmakylpyä ja siinä onkin vanhemmat päässeet vaatteiden vaihtoon useamman kerran päivässä, kun vahinko on sattunut Poitsun ollessa sylissä :).
Yöt ovat olleet tosi vaihtelevia, välillä tutun levotonta, toisinaan rauhallista. Tällä hetkellä Poitsu nukkuu ekan pätkän omassa sängyssään, sitten syötön jälkeen jää useimmiten kainaloon nukkumaan.
Ihanat, aurinkoiset päivät auttavat jaksamaan väsyneenäkin, tänää oltiin Poitsun kanssa ensimmäisen kerran ulkona kantorepun kanssa, Poitsu katsoi menosuuntaan ihkauudet aurinkolasit päässään :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti