tiistai 23. huhtikuuta 2013

Poitsu viisi kuukautta

Poitsu täytti eilen 5 kuukautta. Mihin tämä aika oikein on mennyt, juurihan sitä vasta synnäriltä tultiin..
Käytiin viisikuukautisneuvolassa saamassa rokotteet (taaskaan ei tullut mitään oireita, jee) ja toteamassa, että painoa ei viimeiseen kahteen viikkoon ollut tullut yhtään lisää, kuten ei myöskään pituutta! Terkkari onneksi lohdutti, että flunssa on voinut olla osasyyllinen tähän ja sitä edellisellä kaksiviikkoispätkällä olikin tullut hienosti 400g, joten ei syytä huoleen :). Oli kyllä myös sitä mieltä, että voitaisiin hyvin aloittaa pikkuhiljaa kiinteitä (tosin vanhempi terkkari samassa neuvolassa totesi, ettei ole mitään "hätää" ja ihan hyvin voidaan mennä vielä täysimetyksellä). Onkohan niin, että nuoremmat neuvolantädit ovat herkemmin ohjaamassa kiinteiden pariin?
Muuten Poitsu näyttikin sitten osaamisiaan oikein reippaasti - kovasti pönkesi polviaan pepun alle ja ehkä muutaman millin jo pääseekin eteenpäin (äidin vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsottuna ainakin :)). Esineisiin myös tartutaan tomerasti ja kaikki mahdollinen viedään suuhun, omat varpaat mukaanluettuna.

Kovasti jo odottelen itsekin kiinteiden aloittamista ja erityisesti sormiruokailu innostaa, niinkuin olen aiemminkin todennut. Olen edelleen lukenut aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja blogeja, "vertaistukea" kun on harmillisen vähän lähipiirissä ja neuvolassakin oltiin todella varovaisen myönteisiä. Kommentti "kunhan ei sitten vain anna liian suuria paloja kerralla", kertoo ehkä, ettei kyseinen terkkari ole kauhean perehtynyt sormiruokailun saloihin. Onneksi olen miehenkin saanut innostumaan tästä ja perheen keskenhän ne ruokahetket kuitenkin enimmäkseen vietetään.

Poitsu on jo istunut välillä syöttötuolissaan, tosin reilusti tuettuna. Kovasti näyttää siinä viihtyvän ja eilen itse aterioidessamme emme pystyneet vastustamaan kiusausta ja annoimme Poitsu maistella banaania, puolikasta sellaista.. Kädet ojossa Poitsu otti banaanin vastaan ja pisti samantien sen suuhunsa. Banaani vain on sen verran liukas, että sehän oli kerrassaan mahdotonta saada pysymään Poitsun sormissa! Siitähän saikin poika varsinaiset raivarit ja ruokahetki päättyi ennenkuin ehti kunnolla alkaakaan.. Mutta hieman esimakua saatiin kuitenkin sormiruokailusta ja sen verran voi sanoa jo tämän kokemuksen perusteella, että kärsivällisyyttä se tulee vaatimaan! Ihan turha olettaa, että Poitsu jotenkin taianomaisesti osaisi samantien a) ottaa ruoasta kunnon otteen, b) saada se kuljetettua suuhunsa, c) olemaan pudottamatta palasta kädestään, d) imeskellä ruoasta palasia, e) tekemään tämän kaiken sotkematta totaalisesti itseään ja lähiympäristöään!

Ratasistuin otettiin esille tänään ja tarkoituksena olisi pikkuhiljaa siirtyä niitä käyttämään, ainakin liikenteessä ollessamme. Voi meidän pikkuista, pian sitä mennään jo rattailla joka paikkaan! Ostin käytettynä myös BabyBjörnin rintarepun, uudemman mallisen kuin mikä meillä on ollut tähän asti lainassa ja ihan hyvältä se vaikuttaa. En tosin voi väittää, että mitään pitkiä vaelluslenkkejä reippaalla tahdilla tekisi mieli tehdä, niin mukava se ei ole.

Viimeiset yöt ovat olleet ihan rauhallisia. Poitsu tosin on nukkunut alkuyötä lukuunottamatta tiukasti kainalossa, rinta suussa useammin kuin varmaan koskaan.. Toki sitä tulee välillä havahduttua hereille, mutta niin kauan kun Poitsu ei oikeastaan koko yönä ole kunnolla hereillä, eivät heräilytkään tunnu aamulla kovin uuvuttavana väsymyksenä. Tänään otettiin laita pois pinniksestä, tavoitteena, että Poitsu olisi helpompi siirtää yölläkin omaan sänkyynsä. Nähtäväksi jää tämäkin!

Päikkärirytmi on selkiytynyt viimeisen viikon aikana entisestään ja on normipäivänä suurinpiirtein aamulla 9-10, päivällä 12-14 ja iltapäivällä 16-17.

Pitänee mainita vielä todellisesta läheltä piti -tilanteesta viime viikolta. Olin lähdössä vaunujen kanssa liikenteeseen ja Poitsu nukkui jo toista tuntia terassilla, ulko-oven edessä. Poika äänteli vaunuissaan jotakin ja kävin heiluttamassa vaunuja ja palasin sitten hetkeksi sisälle laittamaan kenkiä jalkaa. Jostain ihmeen syystä olin jättänyt jarrut pois päältä ja seuraavassa hetkessä kuulin ulkoa Poitsun itkun. Ulos mennessä näin vaunut kaatuneena eteenpäin terassilla. Vaunut olivat ilmeisesti tuulesta saaneet vauhtia ja rullaanneet eteenpäin noin metrin, pudonneet seuraavalle tasanteelle (korkeutta ehkä n. 20cm) ja keikanneet pudotuksen voimasta eteenpäin. Poitsu oli melkein ylösalaisin vaunuissa, hieman lysyssä, mutta kuitenkin vahingoittumattomana. Voi sitä pelästyksen määrää, sen verran hurjalta se näytti :(. Pakko oli käydä terkkarilla näyttämässä poikaa ja varmistamassa, ettei mitään ollut käynyt. Kuinka sitä olisi ikinä voinut antaa itselleen anteeksi, jos jotain olisi käynyt!?!

Tällaista tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti