torstai 25. syyskuuta 2014

Viikko Poitsun elämässä, osa 1

Aika kuluu, Poitsu kasvaa ja oppii. Pojan ollessa vuoden ja kymmenen kuukauden ikäinen, ajattelin kirjoittaa viikon ajan raporttia päivän tapahtumista.

Poitsu heräsi äidin viekusta seitsemän jälkeen. Yöllä oli taas johonkin aikaan halunnut tulla pinniksestään sänkyyn. Yleensä ainakin aluksi Poitsu tapaa kietoa kätensä tiukasti äidin kaulalle <3. 

Sängystä kömmittiin tavanomaisessa järjestyksessä - ensin poika, sitten isi ja viimeisenä äiti :). Hetken aikaa källöteltiin Poitsun kanssa Pikku Kakkosen äärellä, isin tehdessä espressot ja smoothiet. Poitsulle tarjolla oli Weetabixia ja puolukoita, laiskan korvike puurolle..

Äiti puuhasteli aamupäivän tunnit lounasta valmistaen ja siivoten, hyvä ystävä kun oli tulossa kyläilemään. Aina päätän, etten ole niin tarkka kodin siisteydestä ja ruoan tekemisestä valmiiksi, mutta silti hosun aina kuin viimeistä päivää..

Poitsu leikki isin kanssa aamupäivän, edelleenkään ei pitkiä aikoja leiki yksikseen ja ainakin leikin aloittamisessa täytyy olla joku paikalla. 

Ulkona tuli vettä kuin aisaa, mutta Poitsu seisoi pelkkä paita päällään ulkona sateessa, haltioitineena! Eipä siinä auttanut muu kuin pukea pojalle sadevaatteet päälle ja päästää ulos. Thank God for fences..

Ystäväni saavuttua Poitsu pisti parastaan ja toi alku-ujostelun jälkeen ja toi lelujaan näytille. Huomiota vaati Poitsu tasaisin välein, eipä pääse unohtumaan, kuka on pomo talossa :).

Päikkäreille poju meni tyypilliseen tapaansa 12 maissa ja nukahti kuten yleensäkin helposti. Reilun tunni  päästä kuului makkarista tomera "isii" huuto.

Iltapäivällä äiti lähti opintojen pariin ja kahvakuulajumppaan, Poitsu ja isi viettivät 2,5 tuntia HopLopissa hypellen. Kauemminkin olisi kuulemma viihtynyt.

Iltapalaa, munakokkelia ja porkkanarieskaa maisteli seitsemän jälkeen. Tällä kertaa ruoka ei maittanut, saattaa myös olla, että poika hieman kävi vielä ylikierroksilla vauhdikkaan iltapäivän jälkeen..

Iltapesujen jälkeen puettiin (taistelun jälkeen) pyjama ja pestiin hampaat. Tähän täytyy lisätä, että viime aikoina pukeminen on aika haasteellista. Joko se pistetään ihan leikiksi, tai sitten se toteutetaan itkupotkuhuutoraivarin merkeissä..

Iltatoimiin kuuluu yleensä pari Poitsun valitsemaa kirjaa, tänään eläinkuvakirja ja dinokirja. Ne luetaan aina äitin ja isin sängyssä. Sanavarasto laajenee koko ajan, tänäänkin Poitsu toisteli ahkerasti äidin luettelemia eläimiä kirjasta.

Iltalauluina oli Poitsun tämänhetkinen suosikki: "vauva"- laulu, eli Ystävä sä lapsien (on mysteeri, miten tämä Poitsun mielestä liittyy vauvaan), Levolle lasken ja Lebon hetki nyt lyö. 

Ennen nukahtamista sai isi käydä vielä useamman kerran toivottamassa hyvät yöt, äitikin kerran.Tyypillistä on, että hyvänyöntoivotusten jälkeen uniräsy ja tutti lentävät lattialle vähintään kerran ja tämän lisäksi ainakin muutaman kerran saa käydä lohduttamassa pikkuista, ennen kuin rauhoituu unille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti