perjantai 26. syyskuuta 2014

Viikkopäiväkirja, osa 2

Viime kuukausina on ollut tyypillistä, että kerran pari viikossa Poitsu on hereillä tunnin pari. Näin viime yönäkin. Mitään sen kummempaa itkukohtausta ei saanut missään vaiheessa, kunhan hyöri ja pyöri meidän sängyssä, välillä meidän välissä, välillä takaisin omassa sängyssään.. Torkahtelin itse välillä, kunnes kirkkaalla äänellä lausahdettu "äiti" tai "isi", tai vaihtoehtoisesti esim. kasvoihin osuva potku herätti uudelleen.


Aamulla onneksi otettiin vähän takaisin yövalvomista ja Poitsun kanssa herättiin vasta puoli yhdeksältä, isi vähän aiemmin. Aamulla perusrutiinit, meille mies valmisti lattet ja smoothiet, Poitsu söi apinaevästä ja hapankorppua. Aloitettiin muuten tänään maidoton kokeilu Poitsulla. Ei sillä, että hänellä olisi jotain selkeitä allergian merkkejä, lähinnä halutaan kokeilla, vaikuttaako maidottomuus 3-5 kertaa päivässä toimivaan vatsaan. Maha Poitsulla on lisäksi usein tosi löysällä.


Aamutoimien jälkeen lähdettiin ulkoilemaan ja metsään. Mikäs sen parempaa kuin katsella milloin mistäkin innostuvaa poikaa, joka välillä kerää kukkia (tähän aikaan vuodesta saalis tosin on jo aika niukka), kuuntelee/bongaa lintuja.. Osoittipa Poitsu tänään vesilätäkköäkin ja sanoi "ummaan" (uimaan) <3.


Lounaan jälkeen nukutin Poitsun vaihteeksi ulos, tällä kertaa riitti viiden minuutin lenkki nukahtamiseen. Päikkäreiden (75min.) jälkeen lähdettiin hakemaan samanikäistä serkkutyttöä päiväkodista ja viettämään iltapäivää heille. Mies sai omaa aikaa ja jäi kotiin :). Voi sitä liikuttavaa näkyä, kun serkukset kävelivät käsi kädessä päiväkodilta parkkipaikalle <3.


Leikkiä ja hyvää tuulta riitti aina siihen asti, kunnes siskoni tuli töistä. Poitsun suurin vihollinen (ei onneksi aina kuitenkaan) on nimittäin muut aikuiset, jotka vievät äidin huomion muualle..


Kotiin palattuamme olikin jo aika alkaa iltapalahommiin, tällä kertaa chia-vanukas hedelmillä ja marjoilla toimi yllättävänkin hyvin.


Iltasadun pariin piti melkein pakottaa, sen verran mielellään riehakkaasti katsoi poika isänsä kanssa jääkiekkomatsia. Onneksi tapahtumarikas päivä veti lopulta pidemmän korren ja uni tuli melko nopeasti ennen puoli yhdeksää.


Pitää vielä lopuksi mainita yksi ihana tapa, joka minulla ja pojalla on iltaisin, kun laulan iltalauluja Poitsun ollessa jo sängyssään. Poika sanoo "pupu" (pusu) ja antaa pusun pinnojen välistä. Siirtyy sitten toiseen paikkaan ja sama toistuu. Tätä voi jatkua parisenkymmentäkin kertaa. Miten sitä muka malttaisi lopettaa, kun Poitsu kerrankin haluaa pussailla :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti