keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lomailua, allergiaepäilyjä ja vaihtelevia öitä

Reilu viikko viimeisestä päivityksestä ja kaikenlaista on pitänyt mennyt viikko sisällään.
Viikko sitten sunnuntaina alettiin ihmettelemään Poitsun selässä ollutta ihottumaa, jota oli alkanut tulla muutama päivä aikaisemmin, mutta sunnuntaihin mennessä, ahkerasta rasvaamisesta huolimatta, oli todella punoittava ja pahannäköinen. Muutama laikku oli mahan puolellakin, mutta enimmäkseen punaisia laikkuja ja pisteitä oli selän puolella. Koska meillä oli reissu edessä, päätettiin mennä heti maanantaina suoraan lastenlääkäriaseman allergologille, joka heti ihottuman nähtyään totesi sen melko varmasti olevan allergian aiheuttamaa. Käynnillä otettiin verikokeet ja minut määrättiin munattomalle kuurille toistaiseksi. Kananmuna on ilmeisesti yksi yleisimmistä allergian aiheuttajista vauvoilla. Ihottumaan saimme lisäksi kortisonivoidetta, jota voi käyttää kuurina viikon ajan, sekä rasvaista perusvoidetta.
Oliko sitten sattumaa vai mitä, mutta sen viikon kortisonikuurin aikana Poitsu nukkui paremmin kuin aikoihin! En tiedä, voiko niillä asioilla olla yhteys, ainakin kun levottomia öitä oli jo ennen (näkyvää) ihottumaa. Tuskinpa munaton dieettini nyt kuitenkaan heti vaikutti, varsinkin kun olin vielä maanantaiaamuna syönyt munaa aamiaisella.
Allergiaan voisi viitata myös Poitsun ilmavaivat (paukuttelee välillä enemmän, välillä vähemmän, usein myös öisin), kakka, jota tulee usein ja on välillä vihreätä, toisinaan ihan löysää jne.
Palauduimme hiihtolomareissulta Tahkolta sunnuntaina (reissu meni tosi kivasti, Poitsu nukkui vaununkopassa/vieressäni yöt ja muutenkin oli ihanan rentoa oleskelua, vaikka olikin vuodenaikaan nähden aika kylmä) ja siitä lähtien yöt ovat olleet toinen toistaan levottomampia. Nukkumaanmenon kanssa ei ole ongelmia, meni eilenkin kahdeksan maissa nukkumaan, oli vielä imetyksen jälkeen pirteä, mutta nukahti melkein heti omaan sänkyynsä :). Söi ekan kerran jo 23.30 ja sen jälkeen alkoikin olla melko levoton. Aamulla alkoi heräilemään jo kuuden maissa, mutta onnistuin pitkittämään unia vielä puolisen tuntia. Ekoille päikkäreille mentiinkin jo ennen kahdeksaa!
Olen yrittänyt kovasti miettiä, mitä olen tehnyt toisin nyt lomalta palattuani, erityisesti nyt tietysti syömisen suhteen. Lomalla tuli tietysti syötyä epäterveellisemmin, esim. normaali iltapala (ruisleipää ja marjasmoothieta) jäi pois, kun tuli popsittua kaikenlaista muuta pitkin iltaa. Pähkinöitä en myöskään syönyt ollenkaan koko viikkona, kun taas kotona olen niitäkin syönyt, kuten aikaisemminkin. Voisikohan siis näistä löytyä jokin ruoka-aine, mikä aiheuttaisi Poitsulle oireita. Iho-oireita ei vielä kyllä ainakaan näy, mutta kortisonikuurin lopettamisesta onkin vasta muutama päivä.
Summa summarum: Onko levottomilla öillä, vatsaoireilla ja ihottumalla yhteys ja jos on, niin mikä ne aiheuttaa?!
Muuten Poitsu on oma aurinkoinen itsensä, mikä onneksi viittaa siihen, ettei hän nyt ainakaan päivisin ole ollenkaan kipeä.
Lääkäri soittaa verikoetuloksista perjantaina ja silloin varmasti sovitaan myös jatkosta, eli jatkuuko munadieetti, vai kokeillaanko jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti