Näin ne yöt vaihtelevat - viime yö oli taas paljon parempi; nukkui 22.30-01.30 ja syötön jälkeen (nukahdin jälleen kerran Poitsun ollessa rinnalla ja perhepedissä mentiin aamuun saakka ;)) nukkui noin viiteen, jolloin sain pari kertaa laittaa tuttia suuhun, rinnasta imaisi muutaman kerran ja nukahti uudelleen. Itse valvoin hetken, mutta poika nukkui kuuteen asti, jolloin söi vasta kunnolla. Torkuttiin vielä seiskaan, jonka jälkeen poika jo pirteänä jutteli ja hymyili, äitinsä olisi voinut vielä jatkaa unia..
Aamutoimien jälkeen aamupala tuttuun tapaan, ysin maissa mentiin takaisin sänkyyn köllöttelemään ja syötön jälkeen Poitsu nukahti noin 45 minuutiksi. Isäkin tuli työvuorokauden jälkeen kotiin ja vietti aikaa poikansa kanssa, kunnes nukkumatti tuli 11.30.
Päikkäreiltä herättiin noin 13.30, isä viihdytti poikaa seuraavan parin tunnin ajan, jonka jälkeen lähdimme Poitsun kanssa bussilla Helsinkiin kummitätiä tapaamaan. Pojan päikkärit 15.45-17.15.
Parin tunnin kahvittelun jälkeen suuntasimme kotia kohti ja bussissa nukuttiin viimeiset päikkärit n. 19.20-20.
Kotiintultuamme aloitimme melko pian iltatoimet ja "hengasimme" sängyssä niin, että iltasyötön jälkeen Poitsu omaan petiin n. 21.30 ja nukahti lopulta noin 22.
Olen tässä muutaman päivän aikana lueskellut netistä paljon sormiruokailusta. Mitä enemmän siitä luen (ja katsottuani hellyyttäviä videopätkiä Youtubesta, hakusanalla BLW babies) sitä enemmän innostun asiasta. Lähipiirissä ei valitettavasti ole ketään asiasta kokemusta omaavaa, olisi kiva jutella ja mahdollisesti nähdä, miten homma käytännössä toimii.
Sain myös tilaamani "unikirjan": Healthy Sleep, Happy Baby, jota ystävä oli suositellut sen pienestä präntistä ja n. 500 sivusta huolimatta.. Kahlasin sitä läpi bussissa istuessani ja vielä Poitsun mentyä nukkumaankin, sen verran kiinnostava ja silmiäavaava oli. Meidän tilanteeseen varteenotettavimmat neuvot olivat seuraavat:
- 3-4 kuukauden iässä nukkumaanmenoaikaa olisi hyvä aikaistaa n. 19-20 (kirjan mukaan tämän ei pitäisi varhentaa aamuheräämistä - nähtäväksi jää!)
- Päikkäreillä on TOSI iso merkitys, erityisesti ajoituksella (tarkkaile varhaisia väsähtämisen merkkejä, milloin vauvasta tulee "drowsy"). Valveillaoloaika ei pitäisi olla yli kaksi tuntia.
- Aamupäikkärit vakiintuvat (noin yhdeksän kymmenen aikaan).
Paljon muutakin hyödyllistä tietoa kirjassa oli, pitänee perehtyä opukseen jossain vaiheessa vielä paremmin.
Päivän kohokohta: Mukava päivä kaikenkaikkiaan. Itseäni innostivat luetut kokemukset sormiruokailusta ja kirjan vinkit uniongelmiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti